Podmladek Kulturnega društva Pekre Limbuš, je v preteklih petih letih narastel do te mere, da smo mlade člane društva razdelili v dve generacijski skupini. Otroško skupino sestavljajo osnovnošolski otroci v starosti od 12 do 15 let. Mladinska gledališka skupina druži srednješolsko mladino v starosti od 15 do 24 let. Člani obeh skupin delujejo ločeno in imajo vaje v ločenih terminih. Člani obeh skupin sodelujejo skupaj v Mali gledališki šoli, projektu, ki smo ga zastavili v preteklih letih in ga ohranjamo kot poseben izobraževalni in povezovalni dejavnik delovanja obeh skupin. Malo gledališko šolo še naprej vodi diplomirana režiserka Nika Bezeljak. Projekt gledališke šole smo izvajali že tretje leto zapored. V Mali gledališki šoli 2017 smo se posvečali novim mlajšim udeležencem, takim, ki se z odrom srečujejo prvič, saj se je članstvo v pogledu osnovnošolske mladine dopolnilo oz. obnovilo. V program smo vključevali tudi animacijo lutk oz. predmetov.
Srečanja smo dopolnjevali z obiski lutkovnega gledališča, delavnic in lutkovnih predstav s pogovorom ter spoznavanjem z igralci / animatorji. Cilj gledališke šole je podati mladim veščine za javno nastopanje in razumevanje, ter kritično sprejemanje kulturne ponudbe. Izobraževalna nota se torej povezuje z vzgojno. Udeležba oz. sodelovanje zainteresiranih otrok in mladine v Mali gledališki šoli KD Pekre – Limbuš je brezplačna, saj želimo omogočiti sodelovanje vsem.

Konec leta 2017 se je otroška skupina KD Pekre Limbuš lotila novega projekta: predstave Obtoženi volk. Otroška gledališka predstava, komedija, Obtoženi volk, avtorja Žarka Petana, je pravzaprav nekoliko drugače izpeljana zgodba iz znane pravljice o Rdeči kapici. Gre za poučno zgodbo o tem, da ni zločina brez kazni. Po okrevanju zaradi razparanega trebuha, je volk pripeljan pred sodnika. Branilec in tožilka zaslišujeta priče: volka, babico, Rdečo kapico, lovca, medveda, lisico in zajca. Postopki na sodiščih so zapleteni že sami po sebi, obravnava na odru pa se je ob tem nalezla še pravljične zmešnjave, zato je razplet še toliko bolj presenetljiv. Predstava je posebna tudi zato, ker so se režije le te lotili člani KD Pekre Limbuš, ki so še par sezon nazaj, kot igralci nastopali v predstavah Mladinske gledališke skupine KD Pekre Limbuš in sodelovali na urah Male gledališke šole.

Pod mentorstvom Nike Bezeljak in Sergeja Laha, so se Deja Popošek, Žan Žmavc in Jerneja Pihlerič, lotili režije Obtoženega volka. Za scenografijo so poskrbeli: Žan Žmavc, Ana Težak Žmavc, Dani Žmavc, kostumi pa so delo Deje Popošek, Jerneje Pihlerič in Andreje Križaj. Za luči in ton ponovno skrbi nepogrešljivi Rok Mlaker, fotografije in videe pa obdeluje Miha Horvat. Obtoženi volk je tudi glasbeno izjemno atraktivna predstava. Za songe je poskrbel Peter Andrej. Da smo Obtoženega volka prepoznali tudi na plakatih pa je poskrbela Ajda Kirbiš.
V predstavi nastopajo Minca Munda, Vita Podrekar,, Lara Kapun, Sara Svena Soršak, Tilen Krapše, Pia Grudnik, Filip Hrovatin, Analena Bloudek, Staša Mohorko, Ajda Nišič.

Delovanje Mladinske in Otroške gledališke skupine KD Pekre Limbuš je v vseh svojih 7 letih delovanja prineslo obilo smeha, veselja, znanja vsem sodelujočim in izjemno obogatilo kulturno delovanje v Pekrah in Limbušu. Uspehi gledališkega podmladka KD Pekre Limbuš, ki so nastali na odličnih temeljih odraslih članov dramske sekcije KD Pekre Limbuš, so Pekre in Limbuš za vedno vrisali v kulturni zemljevid Slovenije. Verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje in da bo otroška in mladinska gledališka dejavnost v Pekrah in Limbušu še naprej tako povezovala otroke in mlade, ter njihove družine v krajih.
Najmlajši člani KD Pekre Limbuš, so v torek 10.4. nastopili na območnem srečanju otroških gledaliških skupin, ki ga organizira JSKD in se s predstavo OBTOŽENI VOLK, uvrstili na regijsko srečanje. Iskrene čestitke